“Het was puzzelen in de aanval”

Sint-Niklaas heeft een punt veroverd op het veld van Hades en daarmee toonde Kim Verstraeten zich tevreden. “Door de problemen in de aanval moesten we toch een beetje puzzelen”, beseft de trainer van SK Sint-Niklaas. “Gezien de beperkte slagkracht was het niet slecht.”

“Ertürk was één van de weinige spitsen die overbleef en die hebben we dan van de flank naar het centrum overgeheveld”, opent Verstraeten zijn analyse. “Het doel was om een stevige organisatie neer te zetten in een 5-3-2 en om vervolgens in balbezit om te schakelen naar een 3-5-2. In balverlies hebben we een degelijke match gespeeld, maar op offensief vlak was het net iets te weinig. In principe is dat niet zo erg. Murat Akin was er niet bij en bovendien hebben we heel wat aanvallende slagkracht verloren tijdens de wintermercato. Als coach moet je dat allemaal met lede ogen aanzien, maar er toch het beste van proberen te maken.”

Eindronde

“Of we nu aan de eindronde denken?”, telt verstraeten zichzelf de vraag. “Dat was in het begin van het seizoen zeker niet de ambitie van onze club. We hebben zelfs geen licentie voor eerste amateurliga aangevraagd. Wil dat zeggen dat ons seizoen nu voorbij is? Absoluut niet, helemaal niet zelfs. Wij blijven strijden voor het hoogst haalbare. Volgende week komen we met leider Patro Eisden opnieuw een beresterke ploeg tegen. Als we thuis iets willen oogsten tegen hen, zal het nog een stuk beter moeten dan tegen Hades”, besluit Verstraeten. 

(frba)

Bron: GVA