Hamme VW – SKN Sint-Niklaas (Beloft.) 0-4

Vigor Wuitens Hamme was vrijdagavond de gastheer voor onze Beloften.  Na een moeilijke start had Hamme ondertussen de leiding genomen in de rangschikking.   Onze 7-0 zege tegen Hamme van vrijdag 28 september 2018 mocht onze jongens dus geenszins verblinden.
2 Minuten na het aftrappen van deze partij volgt al  het eerste gevaar.  Een gekraakt schot van Ibrahim gaat net naast.  Dit  zou de voorbode zijn van een reeks offensieve acties.  Nog geen 4 minuten later onderschept Senn een pas op zijn flank.  Hij speelt Timothy aan die zijn tegenstander omspeelt maar zijn strakke voorzet nog net ziet ontzet worden.  Na ongeveer een 15′ spelen gaat Tite zijn kans, nadat hij een bal weet ge onderscheppen.  Zijn schot wordt nog net door de Hamme doelman in corner gewerkt.  Rond minuut 25 volgt dan een reuzenkans voor onze jongens.  Een steal van Timothy die inspeelt op Tjorven, die op zijn beurt Ibrahim alleen voor de doelman weet af te zonderen.  “Ibi” besluit echter naast.  We blijven echter vanuit een goede organisatie en combinatievoetbal onze weg richting doel tegenstrever verder zetten.  Na een mooie 1-2 actie tussen Senn en Niel vanuit het middenveld wordt Liam diep gestuurd, waar enkel een fout Liam kan stoppen.  Uit de vrije trap die hier op volgt, volgt een scherpe tegenstoot van Hamme, maar ons verdedigend compartiment weet deze actie te neutraliseren.
Rond het half uur volgen nog een karambolschot welke net naast het Hamme doel gaat en er is een zeer goeie save nodig van de Hamme doelman na mooie actie van Timo (in de herneming wordt de bal nog net voor de doellijn weggewerkt door een verdediger).
We naderen de rust en Hamme steekt zijn neus even aan het venster.  Eerst via een schot vanuit de 2de lijn dat maar net naast gaat ( Beau was er!) en op minuut 42 een hoge voorzet vanop de flank die binnenkant paal – buiten gaat.  Hier komen we goed weg!  Volgen nog een mooie combinatie Timothy – Ibrahim – Tjorven (schot gaat naast) en Timothy die na een individuele actie kan voorzetten, waarop Liam zijn schot door de doelman ziet gestopt worden.  
We gaan met 0-0 rusten.  Ondanks de koude konden vooral de Sint-Niklaas supporters zich in deze eerste helft opwarmen aan een aangenaam potje voetbal.  
De tweede helft is 5 minuten bezig wanneer dan eindelijk de verdiende treffer valt.  Het is Tjorven die zijn schot afgeblokt ziet maar een alerte Tite die aan de 2de paal in doel werkt.  De 0-1 staat op het scorebord.  Het is ook Tjorven die 5 minuten later een vrije trap vanop de flank rechtstreeks op doel besluit maar de thuisdoelman weet de bal van onder de lat te halen.  De intenties van onze jongens zijn duidelijk : de score verder uitdiepen terwijl ze goed georganiseerd blijven.  In minuut 61 is het bijna zover wanneer Liam vanop rechts een harde strakke voorzet trapt, de keeper de bal niet kan vasthouden en Isaak de afvallende bal naast doel trapt.  Dit is echter slechts uitstel.  Nog geen 4 minuten later weet Niel op het middenveld een bal te recupereren, speelt breed  in op Liam die zijn strakke voorzet door een perfect inlopende Timothy in doel ziet gewerkt worden.  De 0-2 zou echter niet lang blijven staan.  We zijn amper 2 minuten verder wanneer Jordy inwerpt naar Niel.  Die weet zich via een mooie schijnbeweging te ontdoen van zijn tegenstrever, speelt centraal in op een vrijstaande Isaak die zijn doelpoging gedevieerd ziet worden richting Tjorven die hoog en droog de 0-3 tegen de netten prikt.
Eén keer is het even adem inhouden wanneer een kleine communicatiestoornis centraal achterin ervoor zorgt dat de Hamme aanvaller zowaar oog in oog met Beau komt te staan.  Was het de blik van Beau, misschien een knipoog, hoe dan ook, het schot gaat hoog over.  De kers op de taart volgt in de slotminuut wanneer Jarne mooi inspeelt op Isaak die met een strak schot de 0-4 einduitslag bepaalt.
Dit was werkelijk een mooie teamprestatie, die volledig in de lijn lag van het spelbeeld dat we de afgelopen weken te zien kregen.  Week na week zien we zowel individuele spelers groeien in spel en vertrouwen, maar we zien ook een echt team staan dat voor elkaar werkt en bereid is naar elkaar te luisteren.  De vele lachende gezichten bij spelers – reeds aanwezig bij de ploegfoto voor de wedstrijd –  coach en supporters lieten zien dat we er allemaal van genoten hebben.  Bedankt!
Nu volgt wederom een week van examens alsook voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Melsele.  Hier hebben we nog iets tegen recht te zetten hé mannen!  Succes!

Voor Sportkring speelden :
Beau Kusé, Mats De Bauw, Jordy Van Hauter, Gilles De Saegher, Senn De Corte, Niel Van Dyck, Liam Van Driessche (82′ Seb Verbraeken), Tjorven Melis (72′ Steve Van Den Mooter), Ibrahim Ertürk (49′ “Isaäk” Gbeti Nkora), Tite Kisoka Ndolo Ndolo (88′ Yarne Nachtegael), Timothy Van Goethem

JVD