“Fantastische match gespeeld”

Tjorven Melens pikte ook een goaltje mee in de doelpuntenkermis van Sint-Niklaas

Niets dan euforie in het kamp van Sint-Niklaas na een droge 4-0-zege tegen vice-leider Sporting Hasselt. Op papier is deze zege goed voor een verlengd verblijf in tweede klasse. ”De bal viel nog eens goed”, aldus middenvelder Tjorven Melens.

“We waren erop gebrand om de drie punten binnen te halen na vier gelijke spelen op rij. Ik denk dat we nu aan onze supporters hebben getoond dat we meekunnen op dit niveau”, weet Tjorven Melens. “Het is laat op het seizoen maar over het ganse jaar hebben we doorlopend punten blijven pakken met degelijk voetbal. Ondertussen zijn we bijna aan het einde van het seizoen. De vermoeidheid in de benen slaat stilaan toe – ook bij de tegenstanders.”

Hasselt ondermaats 

De aanvaller was niet mals voor de vice-leider. “Hasselt is normaal een ploeg die degelijk voetbal brengt. Maar met het spel van vandaag, konden ze hun tweede plaats niet verantwoorden. Wij hebben hen meteen opgevangen en snel hoog druk gezet. Als je dan aan de rust met 2-0 leidt, is dat al een heel goed begin. Maar we moesten blijven gaan, en met succes. Het hadden er meer kunnen zijn maar daar moeten we niet bij stilstaan. De drie punten zijn het allerbelangrijkste.”

Blijft de vraag waarom het nu plots wel allemaal lukte. “Waarschijnlijk het geluk dat het nu wel allemaal een keer meeviel. Dat die bal nu wel eens goed viel maar het is in de eerste plaats onze eigen verdienste. Iedereen heeft fantastisch gespeeld van de eerste tot de laatste minuut. De motivatie was niet groter dan anders maar we wisten ook dat Hasselt vorige week ook verloor. We probeerden hen nog een keer pijn te doen. Bij ons zat het zoveelste gelijkspel van vorige week nog in het kopje en we wilden die reeks echt wel een keer doorbreken”, besluit de jonge aanvaller.

Bron GVA