“Er stak te weinig beleving in ons spel”

Sint-Niklaas liep gisteren in Vosselaar op een tweede uitnederlaag op zeven dagen tijd. Voor de Klaasjes blijft het zo nog altijd wachten op een eerste succes buitenshuis in 2019. “Vosselaar speelde met meer beleving”, stelt Niels Martin van Sint-Niklaas scherp.

Sint-Niklaas stootte aan de Konijnenberg op een erg gemotiveerd en enthousiast Vosselaar, dat er van bij het eerste fluitsignaal stevig de beuk ingooide. “Daar konden we ons ook aan verwachten”, zucht Niels Martin. “Vosselaar had nog één zege nodig om het behoud te verzekeren en wilde bovendien hun afscheidnemende speler Jonas Nijs het ideale cadeau schenken. Ze hadden veel meer beleving in hun spel steken dan wij en dat uitte zich ook op het veld. Zelf kwamen we amper aan kansen, maar we liepen wel tegen een dodelijke vrijschop aan.” 

Seizoensafsluiter 

Ook na die 1-0 rond het halfuur kreeg Sint-Niklaas het tij maar niet gekeerd. Nog voor het uur keken de Oost-Vlamingen zelfs tegen een dubbele achterstand aan. “We probeerden nog wel, maar het kleine en moeilijk bespeelbare veld was in hun voordeel. Het was duidelijk dat Vosselaar beter gewapend was om in zulke omstandigheden te voetballen. Ondanks een late strafschopgoal zijn we nooit meer in de buurt van een gelijkspel gekomen.” 

Sint-Niklaas wacht komend weekend nu nog zijn seizoensafsluiter met de derby tegen Temse. Een kans om alsnog een zevende thuiszege dit seizoen te happen. “Uiteraard nog een leuke affiche, maar toch ook een match waar nog bitter weinig van afhangt. Ik hoop hoe dan ook in schoonheid afscheid te nemen, want ik verhuis komend seizoen naar Lebbeke. Mits een zege nemen we ook de kaap van de veertig punten.” 

(kugu)

Bron:GVA