“Deze groep is weerbaarder dan de meesten denken”

SKN Sint-Niklaas wint in Merelbeke na twee zware nederlagen op rij

Merelbeke  0

SKN Sint-Niklaas 1

SKN Sint-Niklaas pakte met een 0-1 zege uit bij Merelbeke de tweede driepunter van het seizoen en sluit meteen weer aan in de staart van het klassement. “De eerste helft was voor Merelbeke. We zijn enkele keren goed weggekomen met een bal op de paal, eentje op de lat en enkele schitterende reddingen van Bryan Londot”, zegt een eerlijke coach Robby Kerremans. “Dan heb ik enkele tactische aanpassingen doorgevoerd. Merelbeke had het daar duidelijk moeilijk mee en wij hebben de ganse tweede helft gedomineerd. We kregen kansen via Tjorven Melens en Ibrahim Ertürk, maar het was uiteindelijk de ingevallen Seb Verbraeken (18) die de winning goal maakte. Nooit eerder meegedaan, maar in een man-tegen-mansituatie met de keeper ijzig kalm de bal binnen gelegd. Hij was kort daarvoor Thomas Balogun (18), ook al een debutant, komen vervangen.”

“Niet enkel deze jongens maar het ganse team heeft met een over-mijn-lijkmentaliteit gevoetbald en dat is voor een trainer altijd een opsteker. Zeker na de verzinsels die deze week op de training de ronde deden met als enige doel de club te destabiliseren, heeft deze groep getoond dat ze veel weerbaarder is dan de meesten denken. Hoed af dat deze spelers zich na twee keer 4-0 verlies weer weten op te laden.” (hmb)

SCHEIDSRECHTER: Yves Verslycken.

MERELBEKE: Segers, Van den Winckel

(50’ K. Elaut), Zwart, De Bruycker, Van Laere (75’ Godart), Lievens, Seynaeve, A. Elaut,

Van Spittael, Van Der Wilt, Bultheel.

SINTNIKLAAS: Londot, Aerts, Goossens,

De Corte, Vispoel, Melens (90’ De Clercq), Geerts, Balogun, (73’ Verbraeken), Cappan, De Saegher, Erturk (83’ Gharmaoui).

DOELPUNT: 82’ Verbraeken 0-1.

GELE KAARTEN: Melens, K. en A. Elaut, Aerts, Goossens.

Bron: GVA