“Derby belangrijker dan ooit”

Zaterdagavond is Hamme te gast in de Meesterstraat. Voor beide clubs waren het woelige maanden en dat vertaalt zich ook in de rangschikking. Na zes speeldagen staan beide teams diep in de kelder van het klassement.

Is dit een duel dat je voor het seizoen aanstipt? “Deze match is zelfs in normale omstandigheden al speciaal voor iedereen, maar gezien de situatie waarin beide clubs zich bevinden, is de derby belangrijker dan ooit”, beseft Siets Vispoel.

“Ik had vooraf niet verwacht dat Hamme het zo moeilijk zou hebben. Anderhalve week geleden wisselden ze al van trainer en dat leverde meteen 4-1-winst tegen Westhoek op. Het wordt uitkijken, want we mogen ons aan een gemotiveerde tegenstander verwachten.”

Zijn jullie er klaar voor? “Week na week raken we beter op elkaar ingespeeld. Het systeem zat altijd al goed maar we verliezen nog te vaak door vermijdbare details. Aan het spelniveau kan weinig verbeteren, de kansen zijn er maar we moeten ze efficiënter afwerken. Zeker nu we voor een cruciaal tweeluik staan met matchen tegen Hamme en Westhoek. Net daarom is het dubbel zuur dat ik zaterdag out ben na die totaal onterechte gele kaart van vorige week.”

Robbie Ringoet keert terug naar onheilsplek

Zondag 10 februari 2019 is een datum die Robbie Ringoet nooit zal vergeten. De Hamse middenvelder werd toen kort voor het einde van de eerste helft tussen SKN Sint-Niklaas en VW Hamme met een dubbele beenbreuk afgevoerd.

“Mijn voetballoopbaan leek voorbij. De dokters voorspelden me dat ik al blij zou mogen zijn als ik weer normaal zou kunnen lopen. Maar met de steun van mijn ouders en mijn vriendin ben ik er toch in blijven geloven. En kijk, zeven maanden later staan we er weer”, vertelt Ringoet die zondag al een korte invalbeurt kreeg tegen Westhoek.

“Een kippenvelmoment. De staande ovatie en de enorme steun van de Hamse supporters hebben me koude rillingen bezorgd. Ook dat moment zal ik nooit vergeten. Ik voelde me blij als een kind er weer bij te zijn. Ik ben een dikke maand volop aan het trainen en had al enkele matchen met de beloften gespeeld. De coach had duidelijk ook gemerkt dat ik klaar was voor een volgende stap”, vervolgt Robbie.

“Uiteraard heeft het beeld van de match in februari nog lang door mijn hoofd gespookt en dat zal zaterdagavond weer zo zijn als we weer in Sint-Niklaas zullen toekomen. Maar schrik op het veld heb ik zeker niet meer. Ik ben net als mijn ploegmakkers even gemotiveerd om zaterdagavond een verlengstuk te geven aan onze match tegen Westhoek. We hebben de smaak weer te pakken en gaan dus ook in Sint-Niklaas voor de drie punten.”

(hmb/ies)

Bron GVA