“De voorbereiding is definitief voorbij”

Bange vermoedens over SKN Sint-Niklaas al meteen bevestigd op openingsspeeldag

Na alle heisa naast het veld in de voorbije maanden was het uitkijken naar de sportieve prestaties van de mannen van Robby Kerremans. Het eerste halfuur van de competitie was ronduit rampzalig, met drie tegengoals. Maar de ploeg rechtte de rug, herstelde het evenwicht en scoorde zelfs nog de eerredder.

Doelman Bryan Londot speelde een verdienstelijke partij, werd drie keer kansloos verslagen maar blijft wel optimist. “Bijzonder jammer van die slechte start. Wij waren er helemaal klaar voor, maar het leek wel alsof het eerste kwartier iedereen afwezig was. Blijkbaar zaten ze met hun gedachten ergens anders. Na die moeilijke periode sloeg het helemaal om. We gaven bijna geen kansen meer weg en waren bij momenten echt wel heel goed. Dat is positief voor ons, want ik heb nog altijd het gevoel dat we genoeg kwaliteit hebben om in tweede amateurklasse te blijven. Maar dan moeten we dit soort matchen wel winnen.”

Dan mag je geen goals in geschenkverpakking meer weggeven. “Dat kan gebeuren bij een jonge ploeg zoals de onze. Wij hebben weinig ervaring in de ploeg en jonge spelers maken nu eenmaal fouten en betalen leergeld. Als dat voorvalt, kan je er niks meer aan veranderen. Je moet dat meteen vergeten en verder voetballen. Zelfs al staat het na een halfuur 0-3, dan moet je nog doorspelen. We hebben ons helemaal herpakt met ruim drie goede kansen, waarvan we er eentje konden afmaken. Dat is toch positief naar de komende matchen toe. We hebben ondervonden dat de voorbereiding definitief voorbij is, in de competitie begint de match al in de eerste minuut.”

Geloofde Londot na die tegentreffer dat er nog een punt inzat? “Tijdens de rust was iedereen een beetje opgenaaid in de kleedkamer, maar dan heeft Robby gezegd: “Boys, hou die kopjes omhoog. Het is nu 0-3, zorg ervoor dat je geen goal meer binnenkrijgt en als Gullegem er drie op een halfuur kan maken, moeten wij dat toch ook kunnen?” Dat is niet gelukt, maar we hebben er toch eentje gescoord en ook een paar acties gemaakt omdat we beter over de grond combineerden.”

Volgende week volgt Knokke. “Dat is één van de titelfavorieten, maar wij zijn niet bang. De boodschap is duidelijk dat we overal moeten proberen om punten te pakken. We gaan naar daar om te proberen minstens één punt te pakken”, besluit de strijdvaardige keeper in een benijdenswaardig sterk Nederlands voor een Franstalige.

Bron: GVA