“De kranten hadden ons al veroordeeld”

SKN Sint-Niklaas heeft op de vijfde speeldag de negatieve spiraal doorbroken met een oververdiende driepunter tegen Petegem. Gilles Van Remoortere scoorde en liet scoren.

“We hebben er hard voor moeten werken, maar ik denk dat de zege meer dan verdiend is”, vindt Gilles Van Remoortere. “Vooral in de eerste helft hadden we overwicht. Na rust moest Petegem komen, maar onze verdediging gaf geen krimp. Ik ben tevreden over gans de lijn. Ondanks het feit dat Petegem ons na rust onder druk probeerde te zetten, plooiden we zo weinig mogelijk terug. We zijn doorlopend blijven aanvallen. Die offensieve instelling leverde ons een tweede goal op. Weliswaar met een beetje geluk. Ik vreesde eerlijk gezegd zelf dat de bal over de achterlijn was, maar ik kreeg hem nog voor en Yannick Aerts tikte binnen. Robby Kerremans had ons tijdens de rust aangemaand om te blijven gaan en dat hebben we ook gedaan.”

“Ondanks de moeilijke vier weken was er geen schrik dat het na die dubbele voorsprong alsnog fout kon lopen. De ganse groep geloofde in elkaar en in de trainer. De coach had ook het volste vertrouwen dat zijn jongens dit wel konden. Iedereen wist dat die opeenvolging van verliesmatchen niet kon blijven duren. Nu is het onze taak om dit niveau vast te houden.”

Wat zijn de mogelijkheden voor dit Sint-Niklaas? “In de kranten hadden ze ons al veroordeeld en dat vond ik complete onzin”, aldus een geprikkelde Van Remoortere. “Moeilijk in te schatten wat het seizoen kan brengen, dat zullen we iedere week opnieuw moeten bekijken. De redding is het eerste doel van alle clubs in alle reeksen. Voor ons moet de lat voorlopig niet hoger.”

Bron: GVA