Beloften Temse – SKN Sint-Niklaas 2-1

Maandagavond trokken onze beloften naar Temse om hun “leeftijdgenoten” te bekampen.  Een wedstrijd tegen de buur en huidige nummer één in het klassement heeft toch altijd iets extra.
Het eerste kwartier van de wedstrijd verloopt gelijk opgaand met iets meer balbezit en drang naar voren van de zijde van Temse.  Echt gevaar komt hier echter niet uit mede doordat onze jongens vanuit een goede organisatie spelen en de tegenstander rustig voor de 16 opvangen.  Het beeld van de eerste helft bestaat dan ook voornamelijk uit veel middenveldspel, Temse dat vlot combineert tot net over de helft maar geen echt gevaar weet te creëeren en anderzijds onze jongens die van tijd tot tijd weten uit te breken maar niet echt in de 16 meter geraken (afgezien van één hoekschop).  Bij beide teams ontbrak die laatste pas, de pas die nodig was om de wedstrijd open te breken.
De 2de speelhelft bracht dan iets meer animo.  Slecht ontzetten in onze 16 meter resulteert bijna in een schietkans voor Temse maar Mo reageert zeer attent en neutraliseert de bal.  Aan de overzijde tonen de verdediging en de thuisdoelman zich dan weer vrijgevig wanneer -na toch wel geklungel – een afvallende bal door Senn beheerst in doel wordt gewerkt.  Een beetje tegen de verwachting in staat de 0-1 op het bord.  Een dikke 10 minuten later staan de bordjes terug gelijk.  Een vrije trap vanop zo’n 20 meter wijkt af in de muur en Mo wordt hierdoor op het verkeerde been gezet.  Met het nodige geluk staat de 1 – 1 op het scorebord.  Gaandeweg merk je dan dat Temse toch iets meer grip op de wedstrijd krijgt en zijn aanvallende intenties weet om te zetten in gevaar.  De 2 – 1 komt er nadat een Temsespeler op rechts redelijk wat tijd en vrijheid krijgt om een voorzet te geven die aan de 2de paal in doel wordt gewerkt.   Een beetje later komt Mo gelukkig nog met een mooie save om het 3de tegendoelpunt te vermijden.  Nog een keer moet de Temsedoelman plat op een schot van Liam (87′) en is het Temse die ons in de voorlaatste minuut uit verband speelt maar de zaak vergeet af te maken.
We verliezen deze wedstrijd dan wel maar we speelden een veel volwassener wedstrijd dan we de afgelopen weken meerdere malen zagen.  Het ontwikkelen van iets meer tempo en accurate passing ( zeker bij die “laatste” pas), gecombineerd met de organisatie die we aan de dag legden ( zeker in de eerste helft), zullen ongetwijfeld bijdragen tot een positief resultaat.
Nu vrijdag ontvangen we Olsa Brakel.  De afgelopen jaren bleken zij telkens een pittige tegenstander.  Go for it Guys!

JVD