“Alles bij elkaar is dit wel een correct resultaat”

Mats De Bauw (Sint-Niklaas) blij met een punt in zijn eerste echte optreden voor de Klaasjes

Door het uitvallen van captain Steven Schurmann centraal achterin kon Mats De Bauw zich voor het eerst echt tonen aan het Sint-Niklase publiek. “Ik heb de indruk dat er meer inzat dan een 1-1 

gelijkspel”, zegt De Bauw.

Vooral de eerste helft waren we de beste ploeg en hadden we twee goals voorsprong kunnen en moeten hebben”, vindt De Bauw. “Noem het pech in de afwerking, want op training vliegen die ballen wel allemaal binnen. Na rust zakten we met zijn allen wat in en kwamen we er nog een paar keer goed uit in de omschakeling, maar ik vind het alles bij elkaar wel een correct resultaat. Duffel zette misschien het meeste druk vooruit, maar echte kansen waren dat niet altijd. Er kwamen wel heel vaak voorzetten vanop de flanken, maar daar konden wij achterin goed op anticiperen zonder dat die voor het nodige gevaar zorgden. De grootste kansen waren voor ons, die tweede goal viel echter niet en dan kwam Duffel terug. Die putten daar moed uit en dan was het voor ons knokken om dat gelijkspel vast te houden. Dat lukte vrij goed en naar het einde van de match begonnen wij weer wat druk uit te oefenen en zat er misschien nog iets meer in, maar dat zou dan ook niet terecht geweest zijn.”

Voor de match stond Sint-Niklaas slechts zes punten boven een degradatieplaats. Blijft die onzekerheid sluimeren? “In dat kader is een gelijkspel geen slecht resultaat, we houden Duffel vier punten achter ons en kunnen toch weer naar boven kijken en zien wat de mogelijkheden nog zijn. Ik ben pas tijdens de winterstop van Eendracht Aalst overgekomen. Op tien minuten speeltijd na was dit mijn eerste grote invalbeurt van bijna een uur en ik ben echt blij dat ik hiermee mijn debuut kon maken. Toen ik voor Sint-Niklaas koos, hoopte ik in de eerste plaats om meer speelmogelijkheden te verzamelen en zo door te groeien naar een basisplaats. Mijn overeenkomst loopt volgend seizoen nog door, maar het is uiteraard nu nog veel te vroeg om al ambities voor de club naar volgend seizoen toe in te schatten. De eerste doelstelling is om ervoor te zorgen dat deze campagne goed afloopt”, aldus de pas 20-jarige verdediger. (hmb)

Bron:GVA