“Afscheid in stijl”

Kristof Verspeeten vertrekt bij Sint-Niklaas met een doelpunt én assist

De Klaasjes sluiten een wisselvallig seizoen af met een 2-1-zege in de Wase derby tegen Temse. Topschutter Kristof Verspeeten had een ruim aandeel in de overwinning. “Het is leuk om afscheid te nemen met een overwinning.”

“Het is leuk om op met een overwinning afscheid te kunnen nemen van het geweldige thuispubliek”, weet Verspeeten. “Het is toch iets speciaal. De club waar ik vijf jaar lang heel wat geleerd heb, waar ik gegroeid ben naar de voetballer van vandaag. Ik kan iedereen niet genoeg bedanken voor wat ze allemaal voor mij en mijn maten gedaan hebben.”

Het werd een wisselvallig seizoen voor Sint-Niklaas. “Zelf sluit ik af met zeventien goals. Ik klaag niet want het was een leuk seizoen met ups en downs zoals iedereen wel weet.” 

Ook vandaag was het een match met twee gezichten. “Het was in de beginfase wat zoeken: naar de organisatie, naar de juistheid van de laatste pas. Maar dan zie je in die tweede helft toch weer dat oude niveau naar boven komen. Zoals we dat in het verleden al zo vaak gebracht hebben, ook in de vorige thuismatch tegen Hasselt kon je dat zien. We komen terug in de match met een penalty, de verdediger gaf zelf toe dat hij de bal volledig met de arm raakte. Voor rust was er al een gelijkaardige fase maar nu werd er wel gefloten.” 

Verspeeten nam zelf de verantwoordelijkheid. “Gewoon zonder al te veel na te denken staalhard rechtdoor. Met het risico dat je de bal moet gaan zoeken op het oefenterrein maar dat hoort erbij.”

Mandel United

Misschien kom je volgend seizoen met Mandel United terug naar hier? “Nu spelen ze in een andere reeks maar ze spelen de eindronde en willen ook echt promoveren. Het zou kunnen dat ik met hen naar hier kom maar dat zijn zorgen voor binnen enkele maanden. Eerst wat rusten en wat vakantie nemen en dan terug opbouwen”, besluit de Sint-Niklase publiekslieveling.

Bron: GVA