“M’n duelkracht is onmisbaar in deze kern”

BEAU NDIAYE-SKN SINT-NIKLAAS

Ploegmakkers noemen hem onmisbaar, zijn coach smeekte na de eerste nederlaag om zijn snelle terugkeer. Verdediger Beau Ndiaye (21) is op korte tijd uitgegroeid tot sterkhouder van derdenationaler SKN Sint-Niklaas.
Ndiaye kwam in februari over van Duffel en toonde al snel zijn meerwaarde. GDR

NDIAYE KWAM IN FEBRUARI OVER VAN DUFFEL EN TOONDE AL SNEL ZIJN MEERWAARDE. GDR
derde nationale a

Beau Ndiaye – vrijdag werd hij 21 – belandde in februari in de Meesterstraat. In zijn twee eerste wedstrijden toonde hij meteen zijn meerwaarde. Sterke prestaties tegen Harelbeke en Hamme – slechts één tegendoelpunt op 180 minuten. Instant succes, zeker als je weet dat Sint-Niklaas vorig seizoen gemiddeld 2,04 doelpunten per wedstrijd incasseerde.

“Een ontluikend talent in het hart van de verdediging”, schreven we toen lyrisch. Twee domme strafschopovertredingen in zijn derde match, gevolgd door een coronacrisis staken zijn opmars even in de koelkast, maar afgelopen weekend toonde hij in Lede opnieuw zijn belang voor de Klaasjes.

Tot groot jolijt van coach Sven Van Den Broeck, die na het verlies tegen Torhout luidop om zijn terugkeer smeekte. “Ik krijg van de groep het gevoel dat ze mij nodig hebben”, aldus de verdediger.

Ploegmakker Dean Vermincksel noemde hem deze week nog ‘onmisbaar.’ “Fysiek ben ik enorm sterk, dat is essentieel in deze kern”, verklaart Ndiaye zijn belang. “Toen ik bijtekende, heb ik aan de coach verteld dat ik er alles aan zal doen om het project van Sint-Niklaas te laten slagen. Daarbovenop beschik over een grote dosis duelkracht en voeg ik ervaring toe.”

De Waaslanders ontvangen Tempo Overijse, co-leider in derde nationale met vier op zes en taaie klant. Afgelopen weekend pakten de Brabanders drie punten in Torhout, dat de week voordien afgetekend kwam winnen in de Meesterstraat en luidop de titel ambieert.

Oké, de West-Vlamingen vielen in Overijse vlak na de pauze met tien man en het eerste doelpunt kwam vanop de stip, maar het zegt iets over de kwaliteiten van de Brabanders. Logisch dat Ndiaye zich aan een ‘zeer moeilijke partij’ verwacht. “Overijse is een sterke tegenstander”, erkent de verdediger, die met Yanni De Vriendt en Yan De Maeyer enkele voormalige Rupelboys tegen het lijf zal lopen. “Altijd leuk om tegen ex-ploegmaats te spelen.” (VMRD)

Bron: HLN.