Robby Kerremans “sportief manager” SKNSN aan het woord.

Terwijl de lockdown op zijn einde loopt, trekt het voetbalgebeuren binnen SKN Sint-Niklaas zich geleidelijk terug op gang.  Er is er niet alleen de coronacrisis, ook binnen de club zijn er positiewijzigen. Er is de dreigende degradatie naar 3° amateurreeks, en ondertussen wordt er verder gebouwd aan een nieuwe ploeg. Hierbij laten we een enthousiaste Robby Kerremans, sportief manager even aan het woord .

 

– Nieuw seizoen komt eraan. Is het vorige al afgesloten en is er al een uitspraak ivm de degradatie?

“Het vorige seizoen 2019/2020 is volledig afgesloten. Wel zijn we nu met de club enkele jeugdtrainingen aan het geven binnen de maatregelen van de corona. De uitspraak in onze zaak (samen met nog enkele andere clubs) wordt eind mei besproken/beslist door het BAS.”– Hoe zie je het volgende seizoen sportief tegemoet? Wat zijn de ambities?

“Op sportief vlak zal er wederom een nieuwe wind en visie over heel de club waaien, deze werking begint bij onze U6 en wordt doorgetrokken tot bij onze beloften. Bij onze Seniors en beloften hebben we een jonge ambitieuze groep met de nodige (elite) opleiding, maar ook heel belangrijk, alle spelers wonen in de buurt van de club (max 30-35 km) en hebben in het verleden al met of tegen elkaar gevoetbald. Sommige spelers kennen elkaar dus al.

We blijven jonge spelers de kans geven om zich verder te ontplooien, verder aangevuld met enkele meer ervaren spelers die deze spelers kunnen begeleiden.

Onze ambitie : we rekenen op een rustig seizoen met mooi voetbal, iets waar de club vroeger voor gekend was. Een goede start van de competitie zal daarin belangrijk worden.

– Hoe ziet de ploeg eruit en is ze al compleet?  Spelers die gebleven zijn ?  En wie? Nieuwe Spelers en wie?

Onze ploeg is al compleet, dat is eigenlijk al 2 maanden zo. Je kan dus stellen dat ons huiswerk redelijk snel klaar was binnen een zeer strikt budget. De visie is duidelijk en de transfers zijn gericht gebeurd met het oog op de toekomst van de club. Deze groep willen we enkele seizoenen behouden om een meer mature groep te bekomen. 

Veel spelers hebben dit seizoen de club verlaten, wat we een zeer spijtige zaak vinden. De spelers die blijven zijn toch jongens die in onze visie en club geloven, waaronder Mats De Bauw, Gilles De Saegher, Wout Wijns en Aäron Geerts. Verder hebben we ook nog enkele jongeren die vorig seizoen af en toe speelminuten hadden en uit de jeugdwerking komen van onze club zoals Thomas Balogun, Timothy Van Goethem, Jari Van der Coelden en Liam Van Driessche, Maarten De Clerck, Tite Kisoka.

Voorts hebben we ook enkele spelers die met veel plezier en gedrevenheid terug naar onze club komen omdat we nu volop inzetten op onze visie. Niel Van Dyck en Tars De Meulenaere komen terug van Av Stekene en Jordy Van Hauter komt ook terug van Mariekerke. 

Onze laatste transfer op deze moment is misschien wel de meest verrassende: Hakim Laref. Hij zal de jonge spelers moeten bijsturen en beter maken op het terrein tijdens de wedstrijden en trainingen.

– Wie zijn de personen die de eerste ploeg leiden? Trainer, hulptrainer, keepertrainer.

De nieuwe spelers die de groep aanvullen zijn Robbe Meeus (keeper) en Vincent Aps van KSV Bornem, Angelo Borghgraef die overkomt van Lebbeke, Dean Vermincksel komt van de beloften van WB en Laacheri Marouane komt van VW Hamme (trainde vorig seizoen al mee op de club en scoorde vlot bij de beloften).

Onze  hoofdtrainer blijft Sven Van den Broeck, hij zal worden bijgestaan door Jimmy Duschek ( al enkele jaren jeugdtrainer) en Gilles Berckmoes onze keepertrainer. Trainer van de beloften wordt Ertan Ates, hij was vroeger ook al actief op de club”

We danken Robby voor de professionele verduidelijking. Er waait duidelijk een nieuwe, positieve wind binnen het Sint-Niklase voetbalgebeuren in de Meesterstraat.

2 Comments

  1. Goede visie. Wat ook de uitspraak van het BAS mag zijn, veel succes gewenst voor komend seizoen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.