SK Sint-Niklaas (Beloft.) – KSV Bornem 8-0

Hoe zou een doelman zich voelen wanneer hij er 8 om de oren krijgt? In de steek gelaten door zijn ploegmaats? En wat zouden die spelers denken van hun “sluitstuk”?    Ongetwijfeld stof ter discussie voor Bornem tijdens de volgende wedstrijdbespreking.  In elk geval, die acht doelpunten waren stuk voor stuk verdiend afgelopen vrijdagavond en hiermee werd de verloren wedstrijd op Bornem (18 november 2017) meer dan doorgespoeld.
De start was onverhoopt goed.  Na één minuut spelen is het Gilles die vanuit de achterlijn een lange diepe bal op Muhamet speelt, die het centrale verdedigingsduo voor joker zet en beheerst afwerkt.  1-0.  Je denkt dan, “da valt mee, en nu bij de pinken blijven”
6 Minuten later een cross van Niel op Fabio.  Deze laatste komt naar binnen en duwt de bal centraal in op Muhamet die op zijn beurt wederom het centrale verdedigingsduo ter plekke laat en mooi naast de doelman in doel werkt. 2-0. “Goed zo”!   In minuut 9 komt de bal – na goed stoorwerk van Ziggy – bij Fabio die met een mooie bal net onder de lat, de keeper dwingt om zich voor de derde maal om te draaien.  3-0, “amai, da gaat hier wel heel vlot”.  We zijn in minuut 17 wanneer Anton op zijn beurt een poging tot tegenaanval van Bornem afbreekt en goed inspeelt op Muhamet.  Die kan nog net zijn grote teen tegen de bal zetten, maar die rolt net naast doel.  Dit is echter uitstel van executie want we zijn in de 21ste minuut wanneer Yassine en Muhamet een mooie combinatie opzetten, waardoor Muhamet alleen voor de bezoekende doelman verschijnt, deze rustig omspeelt en zijn derde van de avond in doel legt. 4-0. “Goe bezig man”. 6 Minuten later is het wederom Muhamet Rushiti die zijn kans waagt, maar moet de keeper zich niet omdraaien, neen, hij onderscheidt zich in een goeie redding. Bij de afvallende bal kan Yassine net niet bij om er ook eentje tegen de netten te prikken.  We zijn op het half uur wanneer er een combinatie volgt tussen Niel, Yassine en Muhamet.  Het is duidelijk dat Muhamet zijn vizier op scherp staat want wederom werkt hij zeer beheerst de bal in doel.  Zijn 4de en laatste van de avond waardoor de stand op het scorebord op 5-0 komt te staan.  “Waar gaat dit eindigen”.  En had Bornem dan echt geen kansen?  Neen, tot in minuut 44 wanneer ze eerst een corner in één tijd in doel proberen te trappen.  Bryan is echter bij de pinken en weet de bal terug in hoekschop te werken.  Uit deze hoekschop weet Bornem tot 2 x toe in dezelfde actie de bal op de lat te trappen.  3 Kansen in één minuut! Gelukkig blaast de scheids op tijd voor de rust 😉
Muhamet Rushiti mag na de rustpauze in de kleedkamer blijven.  In zijn plaats komt Yari voor de volgende 45 minuten opdraven.    Die 2de helft starten we bijna zoals de eerste.  Een mooie actie tussen Anton, Ziggy en Yassine wordt in het zijnet besloten.  In minuut 59 toont Yari nog eens zijn traptechniek.  Op aangeven van Yassine besluit Yari met een mooie plaatsbal recht in de kruising, “what a beauty” en de 6-0 blinkt op het bord.
We controleren de wedstrijd en geven Bornem iets meer de bal, maar zij doen hier niet echt veel mee.  “Dan maar zelf voor wat animo zorgen” moet Ziggy in de 73ste minuut gedacht hebben en schildert op zijn gekende manier de bal in de verste hoek : 7-0 en nog 17 minuten te gaan.  “Double digit figures” in zicht?  Het zat er zeker in, wanneer 3 minuten later Timothy een gemeten pas vanop de flank richting Ziggy geeft, die in één tijd mooi binnen trapt (8-0) en nog eens 4 minuten later – na een mooie cross van Ziggy – Timothy wederom goed inspeelt op Liam, die zijn schot op de doelpaal ziet belanden.
8-0 Is dan ook de eindscore en deze is zéér terecht en dik verdiend.  Wat mij – en hopelijk ook nog anderen – opviel, was de teamspirit.  Iedereen werkte voor elkaar en speelde – mede gediend door de vroege voorsprong – een enthousiaste en sterke wedstrijd.  Knap gedaan mannen!  Nog 3 competitiewedstrijden te gaan waarin jullie die zelfde spirit tentoon mogen spreiden wat mij betreft.  “I love it!”
Voor SKSN speelden : Bryan Londot, Tars De Meulenaere, Anton Van Britsom, Gilles De Saegher, Stijn Bocklandt, Niel Van Dyck, Fabio Lo Giudici (70′ Timothy Van Goethem), Yassine Benamar (70′ Liam Van Driessche), Casper De Witte, Muhamet Rushiti (46′ Yari Weyns), Ziggy Janssens.
Kaarten :  /
JVDBeloften